De Artimo collectie bevat uitsluitend permanent brandvertragende gordijnstoffen. Hierdoor zijn ze bij uitstek geschikt voor toepassing in projecten als de zorg, hospitality, kantoren, scheepvaart, scholen, of andere overheidsinstellingen, waar strikte brandveiligheidsvoorschriften gelden. De brandvertragende eigenschappen maken deel uit van de chemische structuur van de vezels waaruit de garens zijn opgebouwd. Alle gordijnstoffen uit de Artimo stoffen zijn permanent brandvertragend. Dat betekent dat ze hun brandvertragende werking behouden, óók na talloze wasbeurten. De technische en duurzame karakteristiek biedt blijvend de zekerheid die je nodig hebt.ter land én ter zee

Bij Artimo bieden we de grootste collectie gecertificeerde brandvertragende gordijn- en meubelstoffen voor de scheepvaart. Sinds een tijd beschikken we over een nieuwe IMO certificering, van de International Maritime Organization. Om hun kwaliteit en veiligheid te garanderen ondergaan de stoffen een speciale IMO brandtest. Is een stof alleen als gordijnstof gecertificeerd, dan kan deze niet als meubelstof worden toegepast.


durable of sustainable?

De term ‘duurzaamheid’ heeft betrekking op twee verschillende begrippen. Het Engels maakt onderscheid tussen ‘durable’ en ‘sustainable’. ‘Durability’ gaat over de levensduur van een materiaal. Gaat het lang mee, zonder dat het zijn sterkte en kwaliteit verliest? Bij sustainability draait het om milieu-impact. Waar is een materiaal van gemaakt, is het milieuvriendelijk (geproduceerd) en recyclebaar?

Wat goed is voor de planeet, is óók goed voor de mens. Daarom draait het in het actieplan circulaire economie 2020 en de EU industriestrategie. De EU Green Deal legt de basis voor nieuwe eisen op weg naar een gezond binnenklimaat, goed voor mens én milieu. Ook wij nemen onze verantwoordelijkheid. De aarde wacht niet. Daarom werken we bij Artimo hard aan verduurzaming van de collectie met kwaliteiten op basis van duurzame of gerecyclede garens. Recyclen en upcyclen van textiel is soms nog gecompliceerd, maar wordt steeds relevanter. In het kader van maximale ‘durability’ zetten we altijd in op de beste polyester kwaliteiten.