brandveiligheid

volgens de actuele nationale en internationale normen

Elk gebouw is anders. Wettelijke bepalingen en eisen van verzekeringsmaatschappijen plaatsen veiligheid hoog op de agenda van openbare gebouwen, van ziekenhuizen, verpleeghuizen, hotels en kantoorcomplexen. Waar het ontvlambare materialen zoals gordijnstoffen betreft, zijn die veiligheidsvoorschriften extra streng. Dat onderstreept de cruciale betekenis van stoffen die uit zichzelf geen vlam vatten. 

Materialen die behandeld worden met brandvertragende producten verliezen hun bescherming door slijtage of na talloze wasbeurten.Strikte controles op basis van nationale en internationale normen voor brandveiligheid garanderen de permanent brandvertragende werking van Trevira CS.


IFR (inherently flame retardant)

óók na veelvuldig wassen vlamvertragend

De vlamvertragende eigenschappen van Artimo IFR gordijnstoffen zijn ingebouwd in de chemische structuur van de vezels waaruit de polyester garens zijn opgebouwd. De vlamvertragende werking verdwijnt dus niet. Zelfs na veelvuldig wassen is geen behandeling met een finish nodig om de stof opnieuw vlamvertragend te maken.  


Trevira CS

veilig én inventief

Trevira CS is een merknaam voor permanent vlamvertragende polyester stoffen.  De kwaliteit beschikt over belangrijke voordelen die het gebruik optimaliseren. Op stoffen gemaakt van Trevira CS vezels en garen hebben externe factoren geen invloed.  De specifieke structuur van de polyester vezel maakt de stof permanent vlamwerend en biedt inherent bescherming. Bijkomend voordeel is dat Trevira CS materialen niet meer behandeld hoeven worden met voor het milieu schadelijke brandveiligheidsproducten. Naast de praktische en functionele voordelen bieden de continue productinnovaties van Trevira CS volop mogelijkheid voor originele effecten en  creatieve textieloplossingen.

De vormvastheid is buitengewoon groot. Ook de waseigenschappen zijn ideaal. De stoffen zijn geschikt voor snelle reiniging, korte droogtijden, lage wastemperaturen en een gering wasmiddelverbruik. De Trevira CS stoffen zijn makkelijk in onderhoud, hebben een hoge kleur- en lichtechtheid, zijn rot- en schimmelvrij en bevatten geen schadelijke stoffen. Internationale testen tonen aan dat Trevira CS anti-allergisch en huidvriendelijk is. Bovendien bezitten de Trevira CS garens en filamenttypen het Oeko-Tex 100 certificaat. Ze zijn dus vrij van schadelijke stoffen.


een levensgroot verschil

links een Trevira CS stof - rechts een normaal overgordijn

Na 30 seconden:                                                         Na 75 seconden:

na 30 seconden   na 75 seconden

Na 100 seconden:                                                       Na 150 seconden:

na 100 seconden   na 150 seconden