hoe brandvertragende IFR gordijnen het verschil maken
7 augustus 2023

hoe brandvertragende IFR gordijnen het verschil maken

De gedachte aan een brand is voor veel mensen een van hun grootste nachtmerries. Of het blijft bij een kleine brand of uitmondt in een grote uitslaande brand, is erg afhankelijk van de materialen die in het pand aanwezig zijn. Omdat we praten over secondewerk en textiel in de basis een zeer brandbaar materiaal is, is het in openbare ruimtes zoals ziekenhuizen, kantoren, theaters, hotels en restaurants bij wet verplicht dat gordijnen moeten voldoen aan specifieke normen voor brandvertragendheid. Maar waarom nu brandvertragend en niet brandwerend? En waarom is een gordijn gemaakt van IFR garen beter dan een geïmpregneerd gordijn?

lees verder

mét milieukeurmerk: het EU ecolabel
21 juni 2023

mét milieukeurmerk: het EU ecolabel

Alleen producten en diensten die aan strenge eisen voldoen maken aanspraak op het EU Ecolabel. Inmiddels dragen meer dan twintig Artimo kwaliteiten het bekende logo met de bloem. Ze voldoen aan de eisen die de Stichting Milieukeur (SMK) stelt aan het gebruik van grondstoffen, energie, water, schadelijke stoffen, afval en verpakkingen.

lees verder

ter land én ter zee
9 maart 2023

ter land én ter zee

Bij Artimo bieden we de grootste collectie gecertificeerde gordijn- en meubelstoffen voor de zeescheepvaart. Sinds een tijd beschikken we over een nieuwe IMO certificering, van de International Maritime Organization.

lees verder

Trevira CS<sup>®</sup>: hét garen voor vlamvertragende gordijnen
19 januari 2023

Trevira CS®: hét garen voor vlamvertragende gordijnen

Wat is er nu zo bijzonder aan Trevira CS® gordijnen? Al in 1980 bracht het Duitse bedrijf Trevira, het huidige Indorama ventures, de eerste stoffen van deze vlamvertragende vezels en garens op de markt met haar uitzonderlijke kenmerken: ze voldoen aan alle belangrijke brandveiligheidsnormen wereldwijd, zijn duurzaam omdat ze geen chemische behandeling nodig hebben, de vlamvertragende eigenschappen kunnen niet worden uitgewassen en gaan niet verloren door veroudering of gebruik. In 1982 ontving Trevira de Duitse industrie-innovatieprijs voor dit product en inmiddels is het merk Trevira CS® synoniem geworden met vlamvertragende gordijnstoffen. En daar zijn goede redenen voor.

lees verder

topprioriteit: hygiëne
22 november 2022

topprioriteit: hygiëne

Hygiëne heeft bij de inrichting van ziekenhuizen en zorginstellingen altijd al hoge prioriteit gehad. Mede door de coronacrisis is de aandacht de afgelopen jaren alleen maar gegroeid.

lees verder

healing environment
30 september 2022

healing environment

‘We geloven in een fysieke omgeving die bijdraagt aan een sneller herstel van mensen’. De zorg voor morgen begint vandaag’, luidt een van de stelregels van het Rijksinstituut voor Volksgezond en Milieu. Een aangenaam interieur bevordert het welbehagen van zijn bewoners.

lees verder

een passende nuance voor elke sfeer
10 juli 2022

een passende nuance voor elke sfeer

Kleur kan een ruimte maken of breken. Kleurkeuzes beïnvloeden de optische beleving. Ze helpen om een ruimte groter, hoger, lager, langer, breder of lichter te maken. Stem combinaties en nuances daarom zorgvuldig op elkaar af.

lees verder

gordijnen in ziekenhuizen vaak vol bacteriën
18 augustus 2021

gordijnen in ziekenhuizen vaak vol bacteriën

Separatiegordijnen die patiënten en bedden in ziekenhuizen van elkaar scheiden, blijken vaak besmet te zijn met bacteriën omdat ze frequent worden aangeraakt door zowel de verpleging als door patiënten. Deze zouden hun handen na elk contact moeten wassen, maar in de praktijk gebeurt dit niet. Een antimicrobiële behandeling van deze brandvertragende gordijnstoffen biedt daarom de oplossing om de gezondheid van zowel patiënten als verplegend personeel te kunnen beschermen. Het zijn juiste de mensen met een (tijdelijk) slechte gezondheid die erg kwetsbaar en daardoor snel vatbaar zijn voor besmetting met bacteriën.

lees verder