uniek

Al sinds 1974 kennen we de markt van interieurprojecten van binnenuit. We nemen binnen die dynamische, innovatieve markt een bijzondere positie in.

In Nederland is Artimo de enige gespecialiseerde aanbieder met een collectie die uitsluitend bestaat uit internationaal gecertificeerde, permanent vlamvertragende gordijn- en meubelstoffen. Onze speelruimte is niet voor niets groot. Artimo stoffen worden breed toegepast in zorginstellingen, scholen, hotels, restaurants, kantoren en allerhande overheidsinstellingen.


betrokken

Alle opdrachtgevers en leveranciers kunnen rekenen op de persoonlijke benadering van onze groep ervaren medewerkers. Met hun jarenlange expertise kennen ze de ins en outs van elke projectfase. Grondige vakkennis, deskundigheid en ons up-to-date assortiment vormen de garantie om flexibel en doelgericht in te spelen op alle specialistische vragen uit de markt. Samen halen we het allerbeste uit de Artimo collectie. Zowel aan klant- als aan leverancierskant leidt dat intensieve contact vaak tot gekoesterde, langdurige relaties.


op maat

Geen gebouw of opdracht is hetzelfde. Opdrachtgevers benaderen ons regelmatig met ideeën over een eigen aanpak, authentieke sfeer. Samen met de klant en/of architect bestuderen we indeling en plattegrond. Per ruimte zoeken we naar een gepaste, optimale oplossing. We putten uit onze uitgebreide, bestaande collectie. In onze eigen showroom vertellen we je er graag alles over. Kom de stoffen zelf voelen en bekijken in Roosendaal. Daarnaast gaan we de uitdaging niet uit de weg om in onze ontwerpstudio een nieuw, custom made ontwerp te ontwikkelen.

Per project spelen we flexibel in op specifieke wensen van bewoners en medewerkers. Stoffering is geen ingewikkelde sluitpost, maar voorwaarde voor een comfortabele, goed functionerende basis. Zo hopen we bij te dragen aan een omgeving waar mensen zich prettig en op hun gemak voelen. Met onze unieke bestekservice begeleiden we je op weg naar een weloverwogen keuze van materialen, kleuren en dessins. We buigen ons ook over bestekvoorwaarden, offerteformulier, algemene informatie en matenplan. Zo vangen we het beste uit alle werelden in maatwerk.


betrouwbaar

We houden de lijnen graag kort. Door onze relatief bescheiden omvang en overzichtelijke organisatie kan dat ook. Eigenaar/directeur Raymond van Hal spreekt bijna dagelijks klanten en weet precies wat er speelt. Laagdrempeligheid en flexibiliteit zijn daarom geen loze woorden. We doen wat we zeggen en komen onze afspraken na. Wensen van klanten nemen we serieus. Samen kunnen we snel schakelen en zetten we alles op alles voor een optimaal eindresultaat. Opdrachtgevers weten dat: ze herkennen en waarderen onze service en betrouwbaarheid.  kwaliteit waarborgt de continuïteit van ons bedrijf

Artimo Textiles ontwerpt en ontwikkelt stoffen waarbij we streven naar een optimale prijs-/kwaliteitverhouding. Voordat we een stof in de collectie opnemen, wordt die uitvoerig getest. Centraal staan de technische gegevens, reinigingsadvies, souplesse en toepassing van de stof. Alleen zo kunnen we het maatadvies leveren dat naadloos bij de opdracht past.


productie zo dicht mogelijk bij huis

De productie vindt extern plaats, voornamelijk bij partners in de West-Europese regio. We kiezen voor intensieve, langdurige contacten. Vaak werken we al 25 jaar of langer samen. Elke weverij heeft zijn eigen technische specialisaties. Jaarlijks rapporteren de leveranciers  aan ons over hun milieubeleid en arbeidsomstandigheden. Op dit moment betrekken we nog een fractie van onze collectie uit het Verre Oosten. De ambitie is om onze volledige inkoop op zo korte mogelijke termijn over te hevelen naar West-Europa. 


test- en certificatie systeem

Alle stoffen beschikken over een brandcertificering, afgegeven door relevante testinstituten. Bovendien is een groot deel van de Artimo collectie Oeko-Tex® Standard 100 gecertificeerd. Dit wereldwijde test- en certificatiesysteem voor garens, halffabricaten en eindproducten in textiel biedt klanten de zekerheid dat de geleverde producten veilig en onschadelijk zijn. 


inspelen op specifieke wensen

Ons uitgangspunt is altijd de specifieke wens van een klant of doelgroep. Per project zoomen we in op bijzondere eisen of verlangens. We houden de Artimo collectie actueel en gevarieerd. Zo creëren onze producten een solide basis voor een plezierige leefomgeving gericht op bewoners én medewerkers.