Nordshield BioLayr® – een fysieke barrière tegen bacteriën


NordShield BioLayr® is een textielbehandeling die een fysieke maar onzichtbare barrière tegen bacteriën creëert. Er wordt daarmee een ultradunne laag gevormd die de ophoping van microben op het oppervlak van de vezels verhindert. Door de werking op moleculair niveau integreert het naadloos met het textiel zonder de eigenschappen of het uiterlijk te veranderen.

Deze op hout gebaseerde technologie onderscheidt zich doordat het een nevenproduct is uit de bosbouwindustrie en daardoor volledig vrij is van zware metalen. Door het gebruik van hernieuwbare ingrediënten is dit product niet alleen duurzaam, maar voldoet het ook aan de vereisten van Oeko-Tex en EU Ecolabel. De stoffen die deze behandeling krijgen worden allemaal geproduceerd in Zweden.

Verhindert de ophoping van microben

De werking van de op hout gebaseerde NordShield-technologie, is gebaseerd op de vorming van een ultradunne laag die de opbouw van bacteriën fysiek remt. Het voorkomt de ophoping van microben op het oppervlak van de vezels en voorkomt zo de ontwikkeling van ongewenste ziekteverwekkers. Dit alles zonder de eigenschappen van het textiel, zoals kleur, soepelheid of structuur te beïnvloeden.

Functie toevoegen en langdurig gebruik mogelijk maken

De NordShield behandeling wordt aangeboden voor een selectie uit onze collectie gordijnstoffen en is uitermate geschikt voor toepassing in ziekenhuizen of andere zorginstellingen die strenge hygiënenormen kennen. Daarnaast is hij ook ideaal om toe te passen in scholen en kantooromgevingen, die ook profiteren van de beschermende barrière.

Easy to handle and maintain

Textiel behandeld met NordShield BioLayr® kan gewassen worden op slechts 40°C en hoeft ook niet zo vaak gewassen te worden als onbehandeld textiel. Minder wasbeurten en lagere temperaturen helpen de impact op het milieu te verminderen, waardoor zowel water als energie wordt bespaard. Gemiddeld behoudt NordShield BioLayr® zijn werking tussen de 97-99%, na vijf wasbeurten op 40°C.

NordShield is milieuvriendelijk

NordShield is een duurzaam en milieuvriendelijk alternatief, zonder schadelijke ingrediënten zoals zware metalen of biociden. Het concentraat wordt met water verdund tot een behandelingsoplossing die wordt toegepast op dezelfde locatie als waar de gordijnstof geproduceerd wordt. De moleculaire laag wordt gevormd zodra de behandeling is opgedroogd, zonder dat er extra energievretende processen nodig zijn.