Milieu

Milieu:
Wij vinden het belangrijk om niet alleen een bijdrage te leveren aan een prettige leefomgeving door toepassing van onze gordijn- en meubelstoffen, maar we streven er ook naar om de milieubelasting van onze producten en organisatie voortdurend te verminderen.

Daarom gaan wij van ontwerp tot en met het afleveren van de stoffen bewust en verantwoord om met grondstoffen en energie.

Zo laten wij vrijwel alle stoffen ‘dicht-bij-huis’ produceren door weverijen binnen de EU. Hier gelden strenge milieu eisen aan de productieprocessen en tegelijkertijd beperken we daarmee de milieubelasting van het transport. Ook is het grootste deel van onze collectie samengesteld uit 100% Trevira CS garen en Oekotex-100 gecertificeerd.Oekotex is een internationale standaard die controleert op het gebruik van schadelijke stoffen.

Alle uit 100% Trevira CS bestaande stoffen kunnen aan het eind van hun levensduur gerecycled worden. Dit is een mechanisch proces waarbij het materiaal kan worden hergebruikt voor onder andere isolatiemateriaal en andere kunststof producten.