Brandveiligheid

Veiligheid is terecht een van de belangrijkste hedendaagse trends. Nergens zijn veiligheidsvoorschriften zo streng dan wanneer het gaat om ontvlambare materialen, zoals bv gordijnstoffen. Daarom is het goed te weten dat er stoffen bestaan die uit zichzelf geen vuur kunnen vatten.

Hoe mooi ze ook zijn, het doorslaggevende voordeel van Trevira CS is hun permanente moeilijke ontvlambaarheid. Dit wordt gegarandeerd door een aantal externe controles op basis van nationale en internationale normen. De testen stemmen overeen met de belangrijkste normen voor brandveiligingscontrole in de hele wereld.

IFR (inherently flame retardant)
Artimo IFR gordijnstoffen zijn samengesteld uit 100% permanent vlamvertragende polyester garens. 

De vlamvertragende eigenschappen van deze stoffen zijn ingebouwd in de chemische structuur van de vezels waaruit deze garens opgebouwd zijn en verdwijnen dus niet, ook niet na veelvuldig wassen. 

Artimo IFR gordijnstoffen zijn dus niet behandeld met een finish om de stof vlamvertragend te maken en hoeven na het wassen dus niet opnieuw vlamvertragend gemaakt te worden.

Trevira CS:

Trevira CS (merknaam voor permanent vlamvertragende polyester) stoffen beschikken over een groot aantal belangrijke voordelen en zijn optimaal in elk gebruik. Hun vormvastheid is buitengewoon groot. En ook de was eigenschappen kan men vertrouwen: snelle reiniging, lage was temperaturen, gering wasmiddelverbruik en korte droogtijden doen de kosten dalen en zijn goed voor het milieu. De Trevira CS stoffen zijn gemakkelijk in onderhoud, hebben een hoge kleur- en lichtechtheid, zijn rot en schimmelvrij en bevatten geen schadelijke stoffen. Internationale testen tonen aan dat Trevira CS antiallergisch is en bijzonder huidvriendelijk is. Bovendien bezitten de Trevira CS garens en filamenttypen het Oko-Tex 100 certificaat, hetgeen betekent dat ze vrij zijn van schadelijke stoffen.