Antimicrobieel

Hygiëne en infectiepreventie
In de zorg is hygiëne van groot belang. Om verspreiding van micro-organismen (zoals bacteriën en schimmels) te beperken is een  aantal van onze gordijnstoffen uitgevoerd met een antimicrobiële behandeling.  Zodra bacteriën in contact komen met de vezels van de behandelde stof wordt het celmembraan doorboord  en gaan de bacteriën dood.
Wetenschappelijke tests tonen aan dat er op antimicrobiële stof ruim 99% minder microben aanwezig zijn dan op onbehandelde textiel. Ook na 50 keer wassen op 60 graden is de behandeling nog vrijwel net zo effectief.
Onze antimicrobiële behandeling voldoet aan de nieuwste EU wetgeving op dit gebied. Er vindt geen migratie plaats van de werkzame stof bij huidcontact. Voor meer informatie of specifieke vragen over onze antimicrobiële gordijnstoffen kunt u uiteraard contact met ons opnemen. Wij zijn u graag van dienst.

Huisstofmijt
Omdat antimicrobiële behandeling ook schimmels uitschakelt,  wordt de voedselketen van de huisstofmijt doorbroken en zal die zich dus niet graag in deze gordijnen nestelen.

Antimicrobieel versus antibacterieel
Antimicrobiële stoffen worden vaak antibacteriële stoffen genoemd. De juiste term is echter antimicrobiële stoffen:
Een microbe (micro-organisme) is een organisme dat te klein is om met het blote oog gezien te worden. Hieronder vallen alle eencelligen zoals bacteriën, maar ook eencellige algen en schimmels. Virussen worden niet tot de micro-organismen gerekend, omdat ze niet als levend worden gezien. Men spreekt van 'microbieel' als iets betrekking heeft tot of veroorzaakt wordt door micro-organismen.
Omdat de antimicrobiële gordijnen actief zijn tegen microben en niet alleen tegen bacteriën spreken we dus niet van antibacteriële  maar van antimicrobiële gordijnen.